Vion Farming

Vion Farming

Vion Farming is verantwoordelijk voor de aanvoer van vleesvarkens en zeugen van het boerenerf naar de verschillende slachterijen van Vion in Nederland. Daarnaast werkt Vion Farming ook samen met professionele, onafhankelijke tussenpersonen. Beiden hebben regelmatig contact met de varkenshouder. Ze inventariseren de dierstromen en maken de planning voor het transport van de opgegeven dieren. Dat gebeurt in nauw overleg met de Centrale Planning in Boxtel.

Over Vion Farming
Varkensprijzen

Varkensprijzen

Vion Farming maakt iedere week de varkensprijs voor vleesvarkens, zeugen en biggen bekend. Per marktconcept gelden verschillende uitbetalingstabellen. Bij de uitbetaling ligt de focus op de spier-spekverhouding. De bandbreedte daarvan is afhankelijk van het Good Farming marktconcept waarbinnen wordt geleverd. Andere belangrijke onderdelen zijn het geslacht gewicht en het vleespercentage.

Lees verder

Ketenpartner

De wereld waarin Vion zich bevindt verandert. Klanten, consumenten, leveranciers en maatschappelijke groeperingen krijgen een steeds sterkere positie in de markt. De invloed op onderwerpen zoals voedselveiligheid, traceerbaarheid, dierenwelzijn en duurzaamheid wordt daarmee steeds groter. Vion heeft oog voor deze maatschappelijke ontwikkelingen en werkt actief aan het creëren van toegevoegde waarde – van basis vleesproductie tot marktgestuurde en maatschappelijke concepten die aan bovenwettelijke eisen voldoen.

Vion ontwikkelt in een continu proces nieuwe producten, diensten, technologieën en processen om toegevoegde waarde in de keten te creëren. Vion beantwoordt daarmee de steeds veranderende vraag van consumenten en relevante trends, zoals gezondheid en voeding, dierenwelzijn, duurzaamheid en regionale oorsprong. Vion werkt continu samen met professionele en betrouwbare partners in de ontwikkeling van marktconforme en consumentgeoriënteerde producten. Daarbij maken we de vertaalslag van boerenerf naar eindproduct – van boer tot bord – en hebben we oog voor de toekomst.

Ketenpartner
Vleesmarkt

Vleesmarkt

Vion levert wereldwijd kwaliteitsvlees aan industriële klanten, die varkensvlees verwerken tot een breed scala aan vleesproducten. Elke markt heeft zijn eigen wensen en eisen. Door onze schaalgrootte en doordat we werken vanuit vraaggestuurde ketens, zijn wij in staat grote hoeveelheden grondstoffen in diverse specificaties te leveren. Precies zoals de klant het wil.

Lees verder

Good Farming

Good Farming is het fundament van de ketenconcepten van Vion. De Good Farming-aanpak staat voor voedselveiligheid, duurzaamheid, dierenwelzijn, kwaliteit, traceerbaarheid en transparantie als basis voor een sterke keten. Vion produceert binnen deze aanpak vraaggestuurd, om kwaliteit op maat te kunnen leveren. Mede dankzij erkende kwaliteitssystemen, tracking & tracing, early warning systems en veel kennis en expertise kunnen we gecertificeerde kwaliteit garanderen. Duurzaamheid zien we daarbij als een integraal onderdeel van de keten. Van de primaire productie tot onze eigen bedrijfsvoering; met oog voor de omgeving, mensen, maatschappij en duurzame ontwikkeling van agrarische ketens. Dierenwelzijn is in de Good Farming-ketenconcepten vastgelegd met dynamische, marktgeoriënteerde standaarden en onafhankelijke certificering en borging.

Lees verder
Good Farming

Nieuws

Press release
25 May 2023 Vion wants to adjust production capacities in Germany
Press release
17 April 2023 Uwe Tost appointed to the Management Board
Press release
03 March 2023 Brandenburg's Minister of Agriculture Axel Vogel visits Vion-Perleberg - state government supports regional meat supply approach
News
02 March 2023 Meat industry networking event in Greece
Press release
20 January 2023 AI camera surveillance presented at Grüne Woche (Green Week)
Press release
16 January 2023 De Groene Weg formalises supply chain of Dutch organic lamb
Press release
21 December 2022 Vion commits to continuity and sustainability within Good Farming Balance
Press release
02 December 2022 Vion to consolidate meat deboning operations in Bavaria and strengthen the regional locations
Press release
29 November 2022 Saving Money on Meat: Between Dream and Reality
News
29 November 2022 Leading by example: Vion at the German Meat Congress 2022
Press release
24 November 2022 Vion Crailsheim and Milchwerk Crailsheim-Dinkelsbühl: Exchanging expertise across sectors for greater animal welfare, food safety and quality
News
20 September 2022 Pigs control their living environment through their own behaviour
Press release
13 September 2022 Leon Cuypers new COO of Vion Business Unit Pork
Press release
16 August 2022 Vion strenghtens its position in eastern Germany
News
20 June 2022 Vion announces Business Unit Pork management change

Vion Farming maakt iedere week de vleesvarkensprijs bekend. Dit is de Franco Bordesprijs (inclusief aanvoerkosten en BTW). Per marktconcept gelden verschillende uitbetalingstabellen. Bij de uitbetaling ligt de focus op de spier-spekverhouding. De bandbreedte daarvan is afhankelijk van het Good Farming marktconcept waarbinnen wordt geleverd. Andere belangrijke onderdelen zijn het geslacht gewicht en het vleespercentage.

Verder krijgt de varkenshouder inzicht in de kosten die gemaakt worden. Denk hier onder andere aan aanvoerkosten organisatiekosten, zoals PVE-afdracht, Reiniging en Ontsmetting en CBS-kosten.

Vion maakt ook wekelijks de prijs voor de slachtzeugen en biggen bekend.

Classificatie

Sinds medio 2012 werken alle Nederlandse slachterijen (classificerende instantie CoMore) met een prikpistool met een nauwkeurigheid van 0,1 millimeter op spek- en spierdikte. Er wordt niet alleen een nieuwe formule gehanteerd voor het meten van het vleespercentage. Het prikpistool is ook voorzien van een naald die mechanisch wordt bewogen. Hierdoor worden de metingen nog betrouwbaarder en sluiten ze dus nog beter aan bij de werkelijkheid.

Opmerkingen bij tabel actuele vleesprijzen

  1. De Vion-notering is franco Bordes en inclusief BTW. De prijs is per kg en geldt voor een vleesvarken zonder correctie voor gewicht, spek, spier en vleespercentage.
  2. Dit is de basisprijsnotering per kilogram geslacht gewicht voor slachtzeugen met classificatie-type A. Deze prijs is inclusief BTW en af boerderij, en wordt volgens PVV-advies gecorrigeerd voor de uiteindelijke classificatie.
  3. Dit is de prijs per big voor een koppel biggen van gemiddeld 25 kilogram. Op de werkelijk uitbetaalde prijs zijn diverse toeslagen en/of kortingen van toepassing, onder andere voor afwijking van deze gemiddelden.
  4. Kilogramverrekenprijs tot 30 kg: € 1,09, boven 30 kg € 0,65.
Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Betere varkens en hoger saldo

FarmingNet is een online informatiesysteem voor de varkenshouder. Het systeem geeft de varkenshouder direct inzicht in de gewichten en de spier- en spekdikte van de geleverde dieren. Daarnaast krijgt de varkenshouder extra informatie, bijvoorbeeld over de prestaties per afdeling. Dat levert belangrijke kennis op over de gezondheid van de varkens en het saldo. Bovendien is het mogelijk om anoniem meerdere locaties of bedrijven te vergelijken.

Samen met de medewerker van Vion Farming, de tussenpersoon, de dierenarts en/of de voervoorlichter kan de varkenshouder met de gegevens aan de slag om het resultaat te verbeteren. In veel voorkomende gevallen wordt de vermeerderaar ook betrokken bij dit verbetertraject.

Leveranciers binnen het marktconcept Good Farming Star hebben de mogelijkheid om zich aan te melden voor de jaarlijkse benchmark.

Direct naar FarmingNet
Betere varkens en hoger saldo
Continue informatiestroom

Continue informatiestroom

De continue informatiestroom en gegevensuitwisseling helpen de varkenshouder zijn bedrijfsvoering te optimaliseren. Dat brengt de totale kwaliteit van productie en product en het saldo van het boerenbedrijf op een steeds hoger niveau. Door de nauwe samenwerking leveren varkenshouders en Vion marktgerichte producten voor afnemers en consumenten.

Varkens via FarmingNet opgeven

De varkenshouder kan de dieren die hij wil leveren overzichtelijk opgeven via FarmingNet. Tevens verstrekt de varkenshouder op hetzelfde moment automatisch informatie over voer en het gebruik van diergeneesmiddelen. Dit is niet alleen belangrijk voor de ketenkeuring die Vion hanteert. De varkenshouder en Vion voldoen daarmee ook aan de wettelijke verplichting om voedselketeninformatie te verstrekken.

Een juiste opgave levert geld op

Bij een juiste opgave is er voor de varkenshouder een beloning. Per varken kan dat 30 eurocent extra opleveren: 10 eurocent voor de opgave, 10 eurocent voor opgave één week vooruit (en een afwijking kleiner dan 5%) en nog eens 10 eurocent voor opgave twéé weken vooruit (bij een afwijking kleiner dan 10%).

Farming Update

Farming Update is de nieuwsbrief van Vion voor leveranciers en andere betrokkenen bij Vion Farming. Aanmelden* is simpel: klik op de aanmeldlink en geef ons uw e-mailadres door, zodat u de Farming Update voortaan rechtstreeks in uw mailbox ontvangt. Alleen uw e-mailadres volstaat voor de aanmelding. *Door uzelf aan te melden geeft u toestemming voor het gebruik van uw e-mailadres voor het versturen van de nieuwsbrief Farming Update. U kunt zich te allen tijde afmelden door een e-mail te sturen naar farming@vionfood.com of door in de nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken. Meld u nu aan voor de Farming Update en blijf op de hoogte van ontwikkelingen van Vion en in de sector.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar onze privacyverklaring.

Aanmelden
Farming Update

Contactpersonen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

Regio Noord-Nederland

Berno Beukeveld

Accountmanager North-Netherlands

Maarten te Braak

Accountmanager North-Netherlands

Peter Rasing

Accountmanager North-Netherlands

Gerrit Renskers

Accountmanager

Willy Schilderink

Accountmanager North-Netherlands

Han Seinhorst

Accountmanager North-Netherlands

Henk van Veen

Accountmanager North-Netherlands